Preskočiť na hlavný obsah

Samoopaľovanie

Každá z vás,ktorá vyzerá ako Snehulienka, určite ocení,že sú na trhu samoopaľovacie prípravky. Ja som sa im dlho vyhýbala,pretože som sa bála fľakov a oranžových tónov. Pred asi rokom som ale samoopaľovanie vyskúšala a dneska by som vám rada ukázala proukty,ktoré som si obľúbila.

Základom každého samoopaľovania je príprava. Vážne ju nepodceňujte. Aj ten najlepší samoopaľovací produkt dokáže urobiť neplechu ak sa dobre nepripravíte. Pred aplikáciou samoopaľovacieho prípravku je dôležitý peeling celého tela a hydratovanie suchých miest pomocou hydratačného krému bez obsahu oleja. Ohoľte sa vždy minimálne 24 hodín pred aplikáciou samoopaľovacieho prípravku. Nie je vhodné nanášať samoopaľovací produkt ihneď po sprchce. Radšej trošku počkajte. Na tele nemôžete mať nič,takže si zmyjte make-up,deodorant,parfém atď.
Tesne pred samoopaľovaním použite hydratačný krém bez oleja. Ja používam St. Moriz Hydratačný krém bez obsahu oleja ale môžete použiť aj iný. Len by nemal obsahovať oleje. Nanášam ho väčšinou na lakte,kolená zápästie...proste všade tam,kam si myslíte,že potrebujete hydratáciu.

Pred samotnou aplikáciou si pretrepem fľaštičku so samoopaľovacím produktom. Následne nanesiem malé množstvo samoopaľovacieho prípravku na aplikačnú rukavicu (rukavica od St. Moriz je perfektná,ľahko sa s ňou pracuje a zaisťuje rovnomerné opálenie bez škvŕn). Samoopaľovací prípravok aplikujem rovnomerne pomocou krúživých pohybov. Začínam vždy od nôh a postupujem pomaly vyšie a vyššie. Ak máte nohy hotové,tak odporúčam so zbytkom produktu natrieť aj nárty a prsty na nohách. Potom postupujeme pomaly hore až k tvári. Nezabudnite natrieť aj svoj krk a tvár.
Opálenie sa pomaly prejaví cca za 4-6 hodín. Sú ale aj prípravky,ktoré vám to ukážu aj skôr. Až budete spokojná s výsledným opálením,tak si dajte sprchu vlažnou vodou bez mydla. Ideálne je ale nechať samoopaľovací prípravok cez noc. Každopádne ja som si ho nechávala aj cez deň a nemala som s tým problém. Samozrejme som ale takto nechodila von a snažila som sa čo najviac odpočívať.

Po opaľovaní je dôležite hydratovať svoju pokožku každý deň, vtedy dosiahnete,že vám bude opálenie dlhšie držať. Po 3 až 4 dňoch si spravte ľahký peeling aby ste sa zbavili odumretých buniek. Takto sa bude vaše opálenie vytrácať rovnomerne. Ak chcete,tak si samozrejme môžete dať ďalšiu vrstvu a tak si budete môcť svoje opálenie predlžovať. Vždy ale nezabudnite na prípravu.

Čo sa týka konkrétnych značiek, tak ja používam na samoopaľovanie značku St. Moriz od ktorej mám doma celú výbavu. Tzn. že mám doma od tejto značky peeling, hydratačný krém, priehľadnú samoopaľovaciu penu, samoopaľovacie sérum na tvár a penu na odstránenie samoopálenia. Značku St. Moriz vám môžem len a len odporúčiť. Ja určite vyskúšam aj ďalšie ich produkty.

Na trhu je samozrejme množstvo značiek,ktoré ponúkajú krémy na samoopaľovanie a je len na vás,že ktorému z nich dáte šancu. Ja mám napríklad rada aj značku Comodynes,ktorá  je v samoopaľovaní trošku iná. Jej produkty majú podobu obrúskov a jednorázových rukavíc. Čo sa týka ekológie, tak je to horor ale čo sa týka toho,že by ste si chceli napríklad udržať svoje opálenie aj na nejakej dovolenke, tak tieto prevedenia sú na cestovanie proste ideál. Účinok je skvelý a aj keď som sa týchto prevedení bála, tak ma milo prekvapili. Rukavica vystačí na celé telo a pekne sa s ňou dá docieliť rovnomerné opálenie. Značka Comodynes a jej produkty sú vhodné napríklad aj keď sa ešte len rozhodujete, či chcete používať pravidelne samoopaľovanie alebo ak idete na nejakú akciu a chcete mať pekné,prirodzené opálenie. Ak ide napríklad o jednorázovú príležitosť, tak tieto obrusky sú skvelou voľbou, keďže plné balenia samoopaľovacích produktov, by ste nespotrebovali.

Snáď sa vám tento článok páči a budem rada ak sa so mnou podelíte v komentári či používate nejaké samoopaľovacie produkty a aká značka vám najviac vyhovuje.

S pozdravom Zuzka

Komentáre

  1. What a wonderful collection of products! I am so glad they work well!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samoopalováky jsem nikdy nezkoušela, já se vždy opálím celkem rychle, takže je ani nepotřebuji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj keď som z tých bledších, samoopaľovákom som nejak neprišla na chuť, no možno vzhľadom na tohtoročné podmienky niečo vyskúšam.
    BarsVee┃A Brief Inquiry Into University Life - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ještě jsem samoopalovací krém neměla. Nepoužívám je, ale může to být fajn. Opálit se bez sluníčka.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár :-)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Moja prvá GIVEAWAY

Ahojky Ako sa máte? :-) Ja celkom v pohode. Konečne je piatok a môžem si užívať voľno :-) Po 5tich nočných to vážne potrebujem :-) Minule som Vám sľúbila, že si môžte zasúťažiť na mojom blogu :-) Pôvodne som chcela aby to bol tajný balíček ale žiaľ nenašla som žiadnú peknú krabičku takže tento balíček uvidíte, že čo bude obsahovať ale čoskoro vymyslím na FB alebo instagrame nejakú súťaž, kde bude výhra prekvapenie :-) A o čo môžte súťažiť? 1. Balea peeling jablko so škoricou 2. Aussie Miracle Recharge Colour (balzám na farbené vlasy) 3. Arad krém na ruky  Recenzia 4. Balea malinový balzám na pery

Fenty Beauty By Rihanna - Lesk na pery

Neviem ako to máte vy, ale ja uprednostňujem určite rúž pred leskom na pery. Na leskoch mi vadí, že dosť lepia a stále sa mi na ústa prilepili aj vlasy. Každopádne som si minule jeden lesk na pery zakúpila a práve o ňom by som vám dnes rada napísala.

Lacná ale účinná dekoratívna kozmetika

Ahojte! Dnes si môžete v mojom článku prečítať o troch produktoch z dekoratívnej kozmetiky, ktoré som v poslednej dobe testovala.