Preskočiť na hlavný obsah

Bavlnené odličovacie tampóny

Ahojte!

Skoro každá žena používa na odlíčenie tampóny a to pomaly každý deň. Ja som človek, kt. sa líči dosť často a tak sa musím aj dosť často odlíčiť. Dlhé roky som používala klasické jednorázové odlíčovacie tampóny ale pred nejakým časom som si povedala, že si ich už nebudem kupovať.


Na internete som našla rôzne značky, ktoré vyrábajú bavlnené odličovacie tampóny. Ja som sa rozhodla podporiť menšiu značku, kt. som našla na instagrame - MiVo handmade.

Pani vyrába rôzne užitočné veci, stačí sa pozrieť na jej instagram - MiVo handmade instagram. Čo sa týka odličovacích tampónov, tak mala v ponuke rôzne farby a aj veľkosti. Ja som si vybrala štvorcové tampóny o veľkosti 8x8 cm vo farbe mint. Štvorcové tampóny mi prišli praktickejšie ako tie klasické okrúhle. Majú logicky viacej plochy na čistenie a pri výrobe sa využije 100% materiálu. Tampóny sú vyrábané zo 100% organickej bavlny s certifikátom GOTS. Sú väčšie ako klasické jednorázové tampóny.

Ja som si objednala sadu 10ks + vrecúško, ktorá ma vyšla na 199 Kč plus som zaplatila 60 Kč za poštu. Podľa mňa je to skvelá cena. Vrecúško je praktické a mám v ňom odložené čisté tampóny alebo ho používam pri praní v pračke.

Čo sa týka tampónov, tak sú veľmi príjemné na dotyk a sú jemné pri odlíčovaní. Používam ich už nejaký ten mesiac a zatiaľ vyzerajú dobre aj po opakovanom praní (niektoré sa trošku zrazili čo môžete vedieť na fotke). Používam ich aj keď si dávam dole z tváre masku. Po každom použití tampón opláchnem vo vode a nechám voľne uschnúť. Raz do týždňa ich normálne vyperiem v práčke.


Za ten čas čo tieto tampóny používam som si na nich tak zvykla, že už klasické tampóny nechcem. Odlíčenie s bavlneným tampónom je oveľa lepšie a príjemnejšie. Na odlíčenie používam micelárky ale aj oleje.

Kúpou prateľných a znovupoužiteľných bavlnených tampónov prispievate aj vy k menšej zmene, keďže sa tým vzdáte tých jednorázových.

Na trhu nájdete rôzne značky a je len na vás akú si vyberiete. Ja vám môžem odporúčať MiVo ale viem, že nejaké sú napr. aj v Dm drogerii.


Rozmýšľali ste nad ich kúpou? Máte ich doma?

S pozdravom Zuzka

Komentáre

  1. Děkuji za tip. Taky přemýšlím nad těmito bavlněnými tampony. Takže si asi nějaké koupím.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uvažuji o nich taky, jen si musím rozmyslet, kde budu v koupelně sušit ty použité, jen přemáchnuté...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkný článek, rozhodně mě velmi láká tamponky vyzkoušet 😊.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. It's definitely a good idea to have washable options! I never thought about that.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám kulaté ve dvou verzích klasiku a beránka a dokonalost :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já o nich přemýšlela, ale zatím zůstávám u klasických.. třeba někdy :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár :-)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Moja prvá GIVEAWAY

Ahojky Ako sa máte? :-) Ja celkom v pohode. Konečne je piatok a môžem si užívať voľno :-) Po 5tich nočných to vážne potrebujem :-) Minule som Vám sľúbila, že si môžte zasúťažiť na mojom blogu :-) Pôvodne som chcela aby to bol tajný balíček ale žiaľ nenašla som žiadnú peknú krabičku takže tento balíček uvidíte, že čo bude obsahovať ale čoskoro vymyslím na FB alebo instagrame nejakú súťaž, kde bude výhra prekvapenie :-) A o čo môžte súťažiť? 1. Balea peeling jablko so škoricou 2. Aussie Miracle Recharge Colour (balzám na farbené vlasy) 3. Arad krém na ruky  Recenzia 4. Balea malinový balzám na pery

Fenty Beauty By Rihanna - Lesk na pery

Neviem ako to máte vy, ale ja uprednostňujem určite rúž pred leskom na pery. Na leskoch mi vadí, že dosť lepia a stále sa mi na ústa prilepili aj vlasy. Každopádne som si minule jeden lesk na pery zakúpila a práve o ňom by som vám dnes rada napísala.

Lacná ale účinná dekoratívna kozmetika

Ahojte! Dnes si môžete v mojom článku prečítať o troch produktoch z dekoratívnej kozmetiky, ktoré som v poslednej dobe testovala.