Preskočiť na hlavný obsah

LaktoPlus pre osoby s laktózovou intoleranciou

Ahojte!

Dnešný článok bude trošku iný ako tie, na ktoré ste u mňa zvyknuté. Je venovaný hlavne tým, ktoré majú intoleranciu na laktózu.



Keď som bola malá, tak som mlieko pila v podstate každý deň a ak by ste sa opýtali kohokoľvek z rodiny, že aké je moje najobľúbenejšie jedlo, tak by vám odpovedal, že hranolky so syrom. Tie som jedla v každej reštike, kde sme boli. Ale keď som bola trošku staršia (chodila som asi už na druhý stupeň na základnej škole), tak mi diagnostikovala doktorka intoleranciu na laktózu. Tým pádom som mlieko a výrobky z neho musela zo svojho jedálnička vyradiť. Áno, pre mňa to bolo v tú dobu dosť zlé. No musela som to dodržiavať a nakoniec som sa vďaka tabletkám a za pomoci doktorky z toho dostala.

Pred asi rokom som ale zistila, že ma tá intolerancia opäť trápi. Takže som opäť vyradila všetko zo svojho jedálnička. No niekedy mám aj ja chuť na niečo čo veľmi nemôžem. Hlavne je to dosť blbé ak idem niekde na návštevu, kde nevedia, že mám problém s laktózou a pripravia jedlo, ktoré ja nemôžem jesť. Na skúšku som si preto kúpila jedno balenie tabletiek LaktoPlus 18.000 FCC LU.

Použitie:
Stačí užiť len jednu tabletu pred tým, ako chcem jesť alebo piť niečo s laktózou. Táto jedna tabletka dokáže rozštiepiť obsah laktózy odpovedajúci až 0,5 l mlieka a obsahuje črevné baktérie, ktoré podporujú trávenie.

S týmito tabletami som spokojná a sem tam si doprajem aj ja niečo s laktózou. Inak samozrejme všetko čo sa dá, tak nahradzujem inými produktami, ktoré v sebe nemajú laktózu. V dnešnej dobe sú produkty bez laktózy dobre dostupné v obchodoch a tak to nie je až taký veľký problém aj keď je to obmedzujúce.

Zloženie:
enzým laktáza, bacillus subtillis (nato), HPMC SR kapsule s oneskoreným uvoľňovaním

Cena jedného balenie LaktoPlus 18.000 FCC LU (v balení je 30 tabliet) je 269 Kč/ 9,89 Eur 
Sú dostupné v lekárňach. (Dr.Maxx, Pilulka)

Ja osobne vám tieto tablety môžem odporučiť. Fungujú tak, ako sľubujú.

S pozdravom Zuzka


Komentáre

  1. Tohle ukážu moji kamarádce! Mohl by to bylt dobrý tip pro ni ☺️

    OdpovedaťOdstrániť
  2. What an informative post. My brother is also lactose intolerant, so I know he relates to this!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasný post, ja sa síce mlieku vyhýbam ale odporučím každému, kto má intoleranciu laktózy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Intoleranciou laktózy trpím, ale napriek tomu, že už máme lieky, snažím sa mlieku a jeho výrobkom vyhýbať. Je jasné, že niekedy bežnému syru neodolám a vtedy som rada, že ich mám po ruke, ale predsalen nepovažujem mlieko za nevyhnutné. :) Každopádne, článok a tabletky určite pomôžu niekomu, kto sa začína orientovať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to je super věcička. To jsem vůbec netušila, že něco takového existuje. :-) Já jsem si všimla, že dost věcí bez laktózy mají v Kauflandu. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár :-)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Lacná ale účinná dekoratívna kozmetika

Ahojte! Dnes si môžete v mojom článku prečítať o troch produktoch z dekoratívnej kozmetiky, ktoré som v poslednej dobe testovala.

Trio od Uriage

Ahojte! Dneska tu mám pre vás článok o troch produktoch značky Uriage,ktorú určite dobre poznáte. Táto značka sa vyznačuje tým, že ich produkty obsahujú termálnu vodu Uriage.

Blond vlasy bez žltých tónov - Top 3 silver šampóny

Ahojte! Už ste si určite všimli, že som si opäť vlasy prefarbila na blond. Ja mám rada takéto zmeny a vôbec sa im nebránim. Pravidelne si farbím vlasy na čierno a potom na blond už pár rokov. Koncom minulého roka som dostala chuť byť opäť blondínkou a momentálne sa už pomaly približujem ku farbe, akú chcem. So sťahovaním tmavej farby príde niekedy aj ten nechcený žltý efekt a tak mám doma vždy fialový šampón. Dneska vám predstavím top tri šampóny,ktoré sa zbavia žltých tónov.