Preskočiť na hlavný obsah

Vlasy - koruna krásy

Prajem pekný deň krásky!

Dneska by som sa rada venovala našej korune krásy. Sú dni keď stoja ako sa im chce a niekedy sú dni, keď vyzerajú perfektne. Áno, reč je o našich vlasoch.



Ak chceme mať krásne vlasy, tak sa o nich musíme aj adekvátne starať. Dôležité je si vždy vlasy poriadne rozčesať ale zase to nemusíme preháňať. Časté česanie vlasov tiež škodí. Ja osobne preferujem kefu pred klasickým hrebeňom. K mojím obľúbencom určite patrí kefa Tangle Teezer.

Ďalším základom sú kvalitné šampóny, kondicionéry, masky a oleje. Základom je nájsť si starostlivosť aká bude vyhovovať vašim vlasom.

Pri každom umývaní vlasov používam šampón aj kondicionér. Značky stále striedam a zatiaľ som nemala problém so žiadnou.

Masku si občas taktiež doprajem a vždy si ju vyberám podľa toho, čo potrebujú momentálne moje vlasy.

Už dlhé roky používam na vlasy aj rôzne oleje. Treba si ale vždy vybrať kvalitný, ktorý vám vlasy nezamastí. Ak bude váš výber starostlivý, tak vaše vlasy budú istotne vyzerať oveľa lepšie.

Pred každou tepelnou úpravou si vlasy chránim produktami, ktoré sú na to určené. Samozrejmosťou je aj používanie kvalitnej žehličky, kulmy a fénu.


Dlhé roky som si svoje vlasy farbila. Asi cca od 14 rokov. Vlasy som mala vo všetkých odtieňoch blond, mala som hnedé vlasy, čierne, čierno červené. Proste svoje vlasy som dlhé roky trápila s farbami. Momentálne si ich nefarbim už niečo vyše roka a vlasy sa mi zato aj odvďačili. Sú oveľa dlhšie a celkovo vyzerajú lepšie. Ja osobne som určite na farbenie vlasov nezanevrela a mám v pláne menšiu zmenu ale niekedy je fajn dať vlasom trochu oddychu. Nič netreba preháňať. Časté farbenie im určite nepomôže. Sú však aj rôzne alternatívy (masky, šampóny, spreje, hena). Určite je dobré aj zájsť na farbenie ku kaderníčke, ktorá by vám tie vlasy mala šetrne zafarbiť.


Keď potrebujem rýchle osvieženie vlasov, tak siahnem po suchých šampónoch. Jedným z najlepších a z najdostupnejších je Batiste. V práci musím mať vlasy zopnuté a tak som klasické gumičky do vlasov vymenila za tie gumové (vyzerajú ako kábel od telefónu). Tie mi vlasy zbytočne nelámu a neguzlia.

Každá z nás si musí sama pomaly nájsť produkty, ktoré budú našim vlasom vyhovovať. Dôležité je ich dostatočne rozmaznávať. Ku krásnym a dlhým vlasom nám pomôže aj strava. Čo sa mi osvedčilo na vlasy, sú istotne rôzne orechy a oriešky.

Kvalitnú kozmetiku na vaše vlasy určite nájdete na stránke Clinia.cz, ktorá má vo svojej ponuke rôzne produkty, ktoré vám pomôžu na vašej ceste k vysnenej hrive.


Do komentára mi napíšte ako sa vy staráte o vaše vlasy a že či ste s nimi spokojné :-) Budem sa na vás tešiť opäť pri ďalšom mojom článku alebo na mojich sociálnych sieťach :-)

S pozdravom Zuzka


Komentáre

  1. Máš nádherné vlasy. Taky používám masky, různé oleje a vždy po šamponu i kondicionér. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem si vlasy nikdy nebarvila, ale někdy mám chuť být trochu spontánní, takže uvidíme, co z toho bude :D Jinak co se péče týče, tak používám jen šampon a kondicionér a zatím si vystačím :)

    Praguetales

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy stačí aj to 😊 Vlasy same vedia, že čo potrebujú. Zmena je niekedy fajn a hlavne čo sa týka vlasov.

      Odstrániť
  3. Opravdu nádherné. :) Tyhle "časosběrné fotky" jsou vážně skvělou inspirací. :) Musím říct, že se mi moc líbíš i v blond. Určitě by stálo za to se k ní vrátit. :)

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem 😊 Áno práve nad blond opäť premýšľam.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár :-)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Moja prvá GIVEAWAY

Ahojky Ako sa máte? :-) Ja celkom v pohode. Konečne je piatok a môžem si užívať voľno :-) Po 5tich nočných to vážne potrebujem :-) Minule som Vám sľúbila, že si môžte zasúťažiť na mojom blogu :-) Pôvodne som chcela aby to bol tajný balíček ale žiaľ nenašla som žiadnú peknú krabičku takže tento balíček uvidíte, že čo bude obsahovať ale čoskoro vymyslím na FB alebo instagrame nejakú súťaž, kde bude výhra prekvapenie :-) A o čo môžte súťažiť? 1. Balea peeling jablko so škoricou 2. Aussie Miracle Recharge Colour (balzám na farbené vlasy) 3. Arad krém na ruky  Recenzia 4. Balea malinový balzám na pery

Fenty Beauty By Rihanna - Lesk na pery

Neviem ako to máte vy, ale ja uprednostňujem určite rúž pred leskom na pery. Na leskoch mi vadí, že dosť lepia a stále sa mi na ústa prilepili aj vlasy. Každopádne som si minule jeden lesk na pery zakúpila a práve o ňom by som vám dnes rada napísala.

Lacná ale účinná dekoratívna kozmetika

Ahojte! Dnes si môžete v mojom článku prečítať o troch produktoch z dekoratívnej kozmetiky, ktoré som v poslednej dobe testovala.