Preskočiť na hlavný obsah

Rhassoul - Marocký íl

Ahojte krásky!

Ako ste si už u mňa mohli všimnúť, tak veľmi obľubujem masky. Či už textílne alebo klasické. Skúšam a testujem stále nové a nové a vždy som rada, ak nájdem nejakú, ktorá je skvelá. Dneska by som sa rada venovala jednej, ktorá má očarila a určite vám ju môžem odporúčiť. 



Ak sa pozriete na zloženie niektorých masiek, tak zistíte, že väčšina z nich obsahuje íl. Ja som sa preto rozhodla vyskúšať čistý íl bez akejkoľvek inej zložky. Konkrétne som testovala marocký íl. Už z názvu vám je určite jasné odkiaľ pochádza.

Rhassoul alebo tiež ghassoul je lávová zemina či ílový marocký prášok. Je určený na starostlivosť o pleť, telo a vlasy. 

Popis:
Rhassoul na pleti reguluje činnosť mazových žliaz, odstraňuje nečistoty, detoxikuje, stimuluje prekrvenie a zužuje rozšírené póry. Pokožku čistí bez poškodenia prirodzeného ochranného filmu. Šetrne ošetruje aj problematickú pleť. Ak ho použijeme na vlasy, tak prirodzene reguluje sekréciu mazových žliaz, odstraňuje suchú kožu a pomáha predchádzať tvorbe lupín. 

Tento íl som väčšinou používala ako masku. Môžte ho však použiť aj na čistenie pleti, do vlasov alebo do kúpeľa.


Ak ho chcete použiť ako masku, tak zmiešame íl a vodu v pomere 1:1. Osobne som si vždy do masky pridala aj pár kvapiek oleja (napr. argánový) Niekedy som klasickú vodu vymenila za ružovú. Je to v podstate len na vás. Zmiešaním vody a ílu vznikne hmota, ktorú si následne dáme na tvár. Necháme pôsobiť pár minút  ( na začiatok sa odporúča mať masku na tvári do 5 minút). Potom si tvár umyjeme. Ja som si po tejto maske dávala na tvár hydratačné krémy alebo oleje. 


Po použití bola moja pleť hebučká, jemná a žiari. Dlhodobým používaním si všímam na svojej pleti pozitívne účinky. Pleť má menšie póry a zmizlo mi aj pár čierných bodiek. Ja som s týmto produktom veľmi spokojná a určite ho budem aj naďalej používať. 

Balenie má 200g a jeho cena je necelých 300 Kč. Toto balenie vám určite dlho vydrží a tak je jeho cena veľmi dobrá.


Ak by ste si chceli o tomto íle viac prečítať alebo by ste si ho chceli zakúpiť, tak navštívte stránku Zahir.cz odkiaľ ho mám aj ja. Týmto veľmi pekne ďakujem za poskytnutý produkt na testovanie. Som veľmi rada, že ho mám doma.


Používate íl? Ak áno ako? Budem rada ak sa so mnou podelíte v komentári.

S pozdravom Zuzka 

Komentáre

  1. Taky ho mám doma, ale od jiné značky a používám ho taky jen na pleť. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Díky za tip. Vypadá velmi kvalitně a má nádhernou krabičku. Taky mám ráda různé masky a obecně kosmetiku, kterou můžu nechat působyt a dělat si svoje..:) :) Voní tato maska nějak? Občas mi vadí, když jsou příliš parfemované. :/

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je začo. Rada pomôžem 😊 Táto maska nemá v podstate žiadnu vôňu 😊

      Odstrániť
  3. Vypadá skvěle, mám suchou pleť , tak se obávám , že by mě vysušoval , využila bych ho asi jen na nos a čelo 😀

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Okrem T-zóny mám tiež suchú pleť a preto som si po nanesení dávala poriadnu dávku hydratácie 😊

      Odstrániť
  4. Čistý íl som ešte nikdy nepoužila, ale vyhľadávam masky s jeho prímesou. Nie je to zlý nápad vyskúšať ho samotný. Určite sa na nejaký pozriem. Ďakujem za typ.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám sice suchou pleť, takže asi nic pro mě, ale tyhle práškové masky se mi vždycky strašně líbily:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Takové masky mám taky ráda, marocký jíl jsem ještě nezkoušela. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Íl som používala, ale mám veľmi citlivú pleť a dlhodobo nerobil mojej pleti dobre :) Ale inak je to fajn vecička :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár :-)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Moja prvá GIVEAWAY

Ahojky Ako sa máte? :-) Ja celkom v pohode. Konečne je piatok a môžem si užívať voľno :-) Po 5tich nočných to vážne potrebujem :-) Minule som Vám sľúbila, že si môžte zasúťažiť na mojom blogu :-) Pôvodne som chcela aby to bol tajný balíček ale žiaľ nenašla som žiadnú peknú krabičku takže tento balíček uvidíte, že čo bude obsahovať ale čoskoro vymyslím na FB alebo instagrame nejakú súťaž, kde bude výhra prekvapenie :-) A o čo môžte súťažiť? 1. Balea peeling jablko so škoricou 2. Aussie Miracle Recharge Colour (balzám na farbené vlasy) 3. Arad krém na ruky  Recenzia 4. Balea malinový balzám na pery

Fenty Beauty By Rihanna - Lesk na pery

Neviem ako to máte vy, ale ja uprednostňujem určite rúž pred leskom na pery. Na leskoch mi vadí, že dosť lepia a stále sa mi na ústa prilepili aj vlasy. Každopádne som si minule jeden lesk na pery zakúpila a práve o ňom by som vám dnes rada napísala.

Lacná ale účinná dekoratívna kozmetika

Ahojte! Dnes si môžete v mojom článku prečítať o troch produktoch z dekoratívnej kozmetiky, ktoré som v poslednej dobe testovala.